Παραμονή και αναβάθμιση Υποπρακτορείου ΔΕΗ με έδρα την Ασπροβάλτα

Παραμονή και αναβάθμιση Υποπρακτορείου ΔΕΗ με έδρα την Ασπροβάλτα

Αρ. Πρωτ. 3121/06.10.2005

Προς:
- κ. Υπουργό Ανάπτυξης


Το υποπρακτορείο της ΔΕΗ που εδρεύει στην Ασπροβάλτα του Δήμου Αγ. Γεωργίου σε κτιριακές εγκαταστάσεις, τις οποίες έχει παραχωρήσει ο Δήμος έναντι συμβολικού μισθώματος λειτουργούσε στο παρελθόν με τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών και με τεχνικό τμήμα για την αποκατάσταση βλαβών. Εδώ και εννέα χρόνια το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών έχει καταργηθεί με αποτέλεσμα να λειτουργεί σήμερα μόνο με τεχνικό τμήμα αποκατάστασης βλαβών.

Στο εν λόγω υποκατάστημα της ΔΕΗ με ανθρώπινο δυναμικών δύο ατόμων υπάγονται και εξυπηρετούνται 30 οικισμοί με 30.000 πελάτες, όπως οι Δήμοι Αγ. Γεωργίου, Ρεντίνας, Μαδύτου, Αρέθουσας, αλλά και περιοχές και οικισμοί των Δήμων Αμφίπολης, Απολλωνίας, Ζερβοχωρίων και Σταγείρων-Ακάνθου.
Το πρόβλημα και οι αδυναμίες εξυπηρέτησης καταναλωτών, αλλά και η επιδιόρθωση βλαβών γίνονται ακόμα πιο έντονες κατά τους θερινούς μήνες, καθώς ο πληθυσμός της περιοχής υπερβαίνει τις 80.000 κατοίκους. Επιπλέον, οι αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής και οι απαιτούμενες ηλεκτροδοτούμενες γεωτρήσεις επιδεινώνουν την κατάσταση και υπογραμμίζουν την αδυναμία στήριξης του υποσταθμού της ΔΕΗ και κάλυψης των αναγκών.
Πέρα από τα προβλήματα που προκύπτουν όσον αφορά στην τεχνική κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της περιοχές τα τελευταία εννέα χρόνια που έχει καταργηθεί το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών οι κάτοικοι της περιοχής είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στον Λαγκαδά προκειμένου να πραγματοποιήσουν οικονομικές και διοικητικές συναλλαγές με την ΔΕΗ. Γεγονός που μεταφράζεται σε χάσιμο ωρών εργασίας, αλλά και ταλαιπωρία μετακίνησης από τους Δήμους Αγίου Γεωργίου, Ρεντίνας, Μαδύτου και Αρέθουσας στον Λαγκαδά.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
- Ανάπτυξης:


- Ποια είναι τα σχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης για το μέλλον του Υποσταθμού της ΔΕΗ που εδρεύει στην Ασπροβάλτα;

- Προβλέπεται η αναβάθμιση του σταθμού και η επαναλειτουργία του τμήματος εξυπηρέτησης καταναλωτών;

Απάντηση Υπουργείου